Gastronomie ostrova Barbados je chutná a voňavá

K základním rysům barbadoské (bajanské) gastronomie patří vlivy britské, africké a indické, obliba v ostřejší chuti a celková podobnost s karibskou kuchyní. Používá se hodně ryb a plodů moře (dokladem budiž pravidelná grilovací slavnost Fish Fry ve Welches), zeleninových salátů, marinád se směsí bylin a koření.

Gastronomie-Barbados.jpg

Široká nabídka restauračních zařízení na Barbadosu zahrnuje rozmanité chutě a vůně z celého světa. Pochutnat si můžete v luxusních restaurantech, čínských nebo francouzských restauracích, pizzeriích, fast foodech, ale nezavrhujte ani stravování v obyčejných stáncích na ulici.

Oblíbené pokrmy a nápoje na Barbadosu

K populárním jídlům patří rybí karbanátky, conkies (dušená směs v banánovém listu) nebo roti (kuře s bramborami v kukuřičné placce). Velice chutné jsou sendviče z létající ryby a také ryba zlak nachový (doráda, koryféna nebo mahi-mahi), zobrazená mj. ve státním znaku Barbadosu. Národní pokrm cou-cou obsahuje hlavně kukuřičnou mouku a ibišek.

Ani osvěžující pití vás na Barbadosu nezklame. Barbadoský rum, zvláště značka Mount Gay, se řadí mezi nejlepší v Karibiku. Velké obliby dosahuje i lokální pivo Banks, dále se pijí ovocné šťávy a džusy, čaje a káva.

  • Zpět na přehled informací o Barbadosu a nabídku zájezdů.